House of latskap

Etter en laaaang fredag var det UTROLIG deilig å ikke ha på vekkerklokke på lørdagsmorgen. Vi sov lenge, sto opp å åt frokost etter en god stund før vi returnerte til sengene igjen. Dette var dagen vi ikke hadde én plan, og det resulterte i at vi ikke forlot leiligheten en gang. Planen var vel egentlig å vaske noe tøy, men det ble raskt vraka. På fredagen var vi som nevnt tidligere på nærbutikken, og handlet (litt halvhjertet) inn til taco. Det var det jeg (L) som skulle stå for og man kan si at det ikke ble vellykket. Endte opp med en taco bestående av en rar kjøttdeig, en krydderblanding som var merkelig, mais som vi måtte åpne med hammer og skrujern siden vi ikke hadde kjøpt boksåpner, ost eller cheddar - den oransje osten man ser i alle amerikanske filmer og litt agurk. Ble ikke akkurat hurra-stemning i heimen, så vi spiste litt, ga opp og gikk å la oss i sengene igjen. Det ble Netflix og serier resten av kvelden helt til vi sovna.

Søndag er jo hviledag, også hjemme i Norge, men ikke helt samme her over. Alt var åpent, og det virket som om folk var akkurat like travle som i ukedagene. For ja, dere leste riktig, denne dagen kom vi oss faktisk ut av huset litt. Første stopp på reisen denne dagen var T-mobile, hvor vi skulle forhøre oss litt om mobilabonnement og priser. Etter dette var vi helt utslitte, neida, men vi stakk innom favoritt dineren og spiste lunsj før vi dro i vei ut i Berkeley. 

Videre gikk turen til Target hvor vi handla inn til nachos, og denne gangen husket vi både rømme, salsa og tacokrydder. Vi var også innom E-Z Stop Deli, det nærmeste stedet de har Pepsi Max og alkohol. Det ble et par øl og så tømte vi like greit hylla med Pepsi Max. Siden vi har vært på denne butikken hele to ganger siden vi kom har han ene som jobber der inne begynt å skrike "La Norvege" hver gang vi har en fot innenfor dørstokken. En hyggelig greie egentlig, og litt kleint. Vi reiste hjem igjen til leiligheten å så en episode av How To Get Away With Murder, før vi satte i gang med tidenes nachos måltid. Dette vidunderet av en rett er det nærmeste vi har kommet noe som smaker som hjemme. Og vi har konkludert med, både da og i ettertid, at dette måltidet virkelig var en vinner. Denne gangen med både rømme, guacamole, salsa og Pepsi Max. Før vi sovna så vi et par, eller det ble fort fire, episoder på Netflix og la oss mette og fornøyde.

video:img0841

Mandag kom, og endelig kunne vi søke fag på skolen. Vi knota litt med å forstå hvordan man skulle gjøre dette, og siden systemet er nytt virket det som om både skolen og medelever også gjorde det. Men vi klarte å trykke på de rette knappene på dataen og fikk søkt på de fagene vi ønsket. Denne dagen vasket vi også tøy for første gang, og her finnes det ikke noe 60 eller 40 grader for å si det sånn. Så vi kjørte på med en rolig vask først og det ble en suksess og vi gjentok derfor prosedyren. Det koster $1 eller noe å vaske klær hver gang, og vi har ordnet oss vaskekort som man kan fylle på selv hvis det trengs. Vi har både vaskemaskin og tørketrommel i etasjen, og det er en ting vi allerede nå setter veldig pris på. De fleste studentene her over må faktisk ut av bygget de bor i for å få vasket tøyet sitt, så vi er heldige der. Vi har også post mottak i kjelleren, der man kan få brev og pakker tilsendt. Andre aktiviteter vi bedrev denne dagen var at vi la ut annonse for å få oss to leieboere til, både på Facebook og på en side på internett som fungerer litt på samme måte som Finn.no, bare med hus og leiligheter. Sola så vi også i en liten stund denne dagen, og ikke bare fra innsia av vinduet. Vi gikk å kjøpte oss en burger to go, og satt oss i "parken", en liten inngjerda gressflekk, foran Library Gardens. Til kvelds så vi HTGAWM igjen, og gledet oss til tirsdagen, og hvorfor vi gjorde det er en overraskelse som kommer i neste innlegg! :-) 

Én kommentar

Line's mamma

22.08.2016 kl.08:34

Hei hei så gode dere er blitt på oppdateringer:-)

Høres ut som "oversikten" blir bedre og bedre dag for dag.. Spennende å høre hvem dere blir boende sammen med.

Klem til dere begge to❣

Skriv en ny kommentar

Tone og Line

Tone og Line

21, Kristiansand

Dette er en blogg av Tone og Line som handler om vårt eventyr til statene.

Kategorier

Arkiv

hits