2x IKEA

NOTE TO YOU: her er det mye tekst, og lite bilder da vi la kamera hjemme og det var mye styr! Lykke til :-) 

Torsdag, 11.08.2016

Dette var dagen alt skulle skje, og det var virkelig det som skjedde også.. Vi måtte betale leiligheten med en slags sjekk som man fikk på postkontoret. Lite visste vi at de ikke tok kort på posten, så vi måtte derfor gå rundt med alt for mye kontanter i lommeboka før vi fikk kjøpt ut sjekkene. Det ordnet seg heldigvis, og selvom mannen på postkontoret så ut som en indianer hadde han mange gode tips til oss, blant annet at vi måtte være forsiktige og passe på oss selv. Det visste vi jo, men er sikkert betryggende for dere hjemme å vite at det er flere her over som minner oss på det :-)

Etter vi hadde fått tak i sjekkene måtte vi dra til PG&E, et selskap som ordner strøm og gass. Det var vel her vi virkelig fikk bekreftet at de henger litt etter i forhold til bruk av kort og slikt. Alt skjer med sjekk eller kontant, men vi ble bekreftet der også og forlot lokalet vel vitende om at alt til leiligheten nå var i orden. Vi rusla bort til kontoret igjen, skrev under kontrakt og fikk endelig nøkkelen til leiligheten. Vi dro opp til fjerde etasje med en gang, og konkluderte med at her mangler alt. Det var ikke dopapir en gang, og slitne som vi var innså vi at det måtte bli IKEA på oss med en gang. Vi hoppa inn i bilen igjen og kjørte vel 20 min, før vi så det.

Endelig noe litt hjemmekjent, IKEA, svenske kjøttboller og svenske navn og fraser.  Riktignok ble IKEA et lite irritasjonsmoment. Eller, vi visste hva vi skulle ha, og vi skulle blant annet ha senger. I Norge, eller i Kristiansand er det sånn at når man skal sette sammen sin egen seng altså med ramme, rammemadrass og overmadrass så får man hjelp av en som jobber i sengeavdelingen. Det var virkelig ikke tilfellet her, og jeg (Line) kjente jeg ble skikkelig irritert over å ikke få hjelp til det vi skulle ha. Vi skulle ha twin-beds, altså 100cm breie senger ca, og alle som var utstilt var queen-size. Det var derfor umulig for oss å vite om de i det hele tatt hadde den sengen i mindre. Når vi spurte om det, svarte de bare på spørsmålet vårt uten å tilby seg å hjelpe... Etter over én time i sengeavdelingen fant vi ut at det var selvplukk også på senger, og måtte utifra noen mini små madrassprøver finne ut av hva vi ville ha. Når vi så etter langt om lenge, og lengre enn planlagt i selvplukk avdelingen også, kommer til kassa finner vi ut at middagsserveringen er stengt, og at det ikke blir kjøttboller på oss. I tillegg har de ikke hengere i USA, så derfor blir det hjemlevering av sengene, noe som heller ikke lot seg gjøre så seint på kvelden.. Vi innser etterhvert at sengene ikke kan leveres før i morgen, og at skranken der de tar de i mot stenger før vi rekker å komme bort. Derfor må vi bite i det sure eplet, og sette fra oss sengene på lageret, for å kjøre hjem med full bil, bare ikke full av senger. 

Så vi blir nødt til å sjekke inn på hotell enda en natt, vel vitende om at vi har nøkkel til leiligheten, men bare ikke seng å sove i.

Fredag var igjen, en sinnsykt stress dag. Vi måtte levere leiebilen innen halv ett, og IKEA åpnet ikke før klokken ti.. Dermed ble frokosten litt amputert, men det hjalp da vi møtte noen nordmenn. Etter 9 dager på tur var det godt å snakke norsk med andre enn bare hverandre, men siden vi hadde så dårlig tid måtte vi bare løpe videre. Forskjellen på IKEA denne dagen og dagen før var at vi visste akkurat hva vi skulle ha og hvor det lå. Vi var totalt inne i bygget i 45 minutter, og på denne tiden fikk vi kjøpt og bestilt hjem alt vi hadde handlet. Senger, tørkestativ, speil, barstoler og to bord ble med på hjemleveringen og vi ble lovet at det var i leiligheten vår ila dagen. Madrasser og bein til senga ble med i bilen, og vi suste avgårde til leiligheten i Library Gardens igjen. 

Greit fornøyde med å ha unnagjort IKEA på så kort tid, fartet vi videre. Vi har konkludert med at kjøttbollene får komme på et nytt besøk, og det er fremdeles ting vi mangler så det besøket er rett rundt hjørnet. 

Nest siste punkt på lista denne dagen var å levere leiebilen inn. Vi var litt stressa siden vi var to dager på overtid, men hadde ringt dem og gitt beskjed så sånn sett var alt greit. Vi kjørte innover mot San Francisco, og om jeg (Line) ble svett av å kjøre i LA, så var nesten San Francisco verre. Eller, vi var virkelig inne i bykjernen i SF, og med en GPS som ikke var helt på lag, ble det litt styr. Men omsider kom vi oss frem og fikk parkert den goe bilen vår en siste gang. Plutselig sto vi i San Francisco, på Fisherman's Wharf og ikke ante hva vi skulle gjøre. Vi kom frem til at vi var ganske sultne etterhvert, og dro nedover til vannet for å spise på et sted vi hadde blitt anbefalt (av mannen utforbi Dollar). Boudin het stedet, og det var sinnsykt mye mennesker der inne, så vi håpte vi fikk bord. Og siden vi er så sykt gode på å få ting ordnet, så fikk vi bord med en gang. Vi tror ikke vi tuller hvis vi sier at 80% av de gjestene vi så inne på resturanten spiste suppe fra et brød. Derfor røk vi på en brødskålsuppe vi også, med krabbekjøtt og mais oppi, som smakte himmelsk. Avslutta likegreit måltidet med en dessert kalt lavacake, sjokoladekake med mer sjokolade og bær. Mette og gode rulla vi ut av resturanten og rett inn i en Uber.

        

    

            
 

Vel hjemme innså vi at det kanskje hadde vært greit med noe mat i hus, og det ble derfor en hastetur på Target rett oppe i gata. Der fikk vi med oss litt frokostblanding, og melk på kanne + 2kg sukker, altså akkurat det vi trenger til frokost. Ellers handla vi inn til et tacomåltid, et lite tacomåltid siden Line ikke fant verken rømme, salsa eller tacokrydder. Så stressa vi hjem igjen for å være i leiligheten fra 17-21 slik at IKEA folkene kunne komme inn. Det gikk ikke lang tid før de kom, og det gikk kanskje to minutter så var de ute igjen. Da var det bare for oss å poppe øl og vin, og begynne å skru. Vi trodde egentlig ikke vi skulle bli ferdig med alt før vi la oss, men vi klarte søren meg å skru opp to senger, to barstoler, to bord og en sofa før vi tok natta. Og ekstra deilig var det denne gangen, siden vi nå kunne sove i våre egne senger.  HEY DÅ!

    
         

video:ekornline

 

 

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tone og Line

Tone og Line

21, Kristiansand

Dette er en blogg av Tone og Line som handler om vårt eventyr til statene.

Kategorier

Arkiv

hits